top of page

 

"Het woord vooruitgang heeft geen enkele zin zolang er ongelukkige kinderen bestaan."

- A. Einstein

 

Vanuit mijn specialisatie hoogbegaafdheid bied ik begeleiding aan gericht op leren leren.

Deze begeleiding is gericht op de randvoorwaarden van het studeren. Waarbij je kunt denken aan leerstrategieën, studieplanning en ook de vaardigheid om om hulp te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Belangrijk voor elke leerling, maar helemaal voor de (uitzonderlijk)(hoog)begaafde leerling.

Het doel van deze begeleiding is een kind (weer) te brengen naar een 'Pippi' mindset: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan."

Daarnaast bied ik docentschap aan vanuit mijn onderwijs bevoegdheid met specialisaties sova, rekenen, kunsteducatie en Nederlands.


Aansluiting op maat maken doe ik aan de hand van de vragenlijst die ik samen met het kind doorneem bij de gratis intake. Deze is in samenspraak met een gedragsdeskundige opgesteld.

kids-g135fa709c_1920.jpg

"Ik heb lutera leren kennen als een ontzettend lieve en geduldige leerkracht, die elke leerling op zijn eigen niveau kan begeleiden. Zo neemt ze de tijd voor leerlingen zoals ik, met faalangst en dyscalculie.

Ze geeft je zelfvertrouwen en legt desnoods op 4 verschillende manieren iets uit.

Ze stelt zich open en staat onvoorwaardelijk voor haar leerlingen."

- Diana

“Als kind en puber heb ik altijd problemen gehad met rekenen. Het hielp dan ook niet dat mijn wiskundeleraar in de eerste klas van het vmbo tegen me zij dat ik het beter kon opgeven. Daar ben ik onzeker van geworden. Tot ik les kreeg van Lutéra. Zij gaf mij vertrouwen en daardoor ben ik nu een stuk zekerder in mijn kunnen. Ik had nooit verwacht dat ik in staat was goede cijfers te halen voor wiskunde!”

 

 

 

 

 

 

 

- Serena

“In 6VWO sloot ik wiskunde af met een 5 en ik hoopte dat ik er nooit meer mee te maken zou krijgen. Toen ik besloot dat ik verpleegkundige wilde worden wist ik: ik zou weer rekenen krijgen en de lessen zouden verschrikkelijk worden. Door jou ontdekte ik dat ik misschien wel dyscalculie heb en hoe ik hier mee om zou kunnen gaan. Mind blown! Echt Lutéra, ik ga nooit een ster worden op het exacte vlak, maar de handvatten die je me hebt gegeven zijn voor de rest van mijn leven.”

- Jessica

bottom of page