Hoogbegaafd
De feiten​
Je bent slim, je bent gevoelig, nieuwsgierig en autonoom. Klinkt als een feestje. Toch? Alleen....
​
De vragen
"Waar zijn al die andere slimme, gevoelige mensen die het zelf willen doen?" "Waarom heb ik het gevoel dat ik dingen vaak niet kan?" "Waarom wil ik altijd winnen?" "Waarom is het nooit goed genoeg?" "Waarom doe ik 'moeilijk'?"
"Waarom ....?"
​
De gevoelens
Eenzaamheid, laag zelfbeeld, stress, frustratie of zelfs depressie. Herkenbaar?
​
De oplossing
Signaleren, (h)erkennen, kennis, uitgaan van interesses en kwaliteiten, vertrouwen en realistisch blijven zijn, vanuit mijn ervaringen en kennis, de ingrediënten voor herstel van de balans. Zodat je ook weer zin hebt in een feestje!
​
"Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt
​
Iedereen heeft een eigen leervraag waar een persoonlijke aanpak bij past. Ik ga graag samen op zoek naar wat werkt voor jou.
​
Een praktijkvoorbeeld;
​
Een hoogbegaafd jongetje verveelt zich veel op school en werkt weinig tot niet op zijn niveau. Hij komt er op school dus weinig tot niet aan toe zijn executieve functies te trainen. Dit maakte hem steeds ongelukkiger met thuis alle bijkomende buien. Hij heeft een grote fantasie, alles met een beeldscherm is interessant en een wedstrijd element is ook nooit weg. Ik heb daarom voor hem een app gevonden waarmee hij zijn executieve functies kan trainen en daar punten mee kan behalen. Met de punten kan hij in de app allerlei dingen mee kopen voor een eigen gekozen fantasie poppetje. Deze aanpak bleek goed te werken. Na een paar weken was niet alleen de rust terug, maar ook zijn fantasie. En dus geen 'Ik verveel me!' meer thuis.
De app is duurzaam, omdat deze aan te passen is aan de behoeften van het moment. Heel fijn, want zijn school is niet verandert. Maar ondanks deze omstandigheden weer een gelukkig kind.